Det
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Framtidstro på STCC: ”Bara att serien inte kommer heta så...”

3:59 min

I förra veckan kom beskedet att bolaget som driver banracingserien STCC gått i konkurs. Men mästerskapet kommer att leva vidare. Åtminstone under 2019 – och under nytt namn.

För till säsongen 2019 kommer Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavian Series AB och alla arrangörer att driva mästerskapet vidare.

Rickard Göransson – som vunnit STCC fem gånger och sedan ett år tillbaka äger Gelleråsen – tror på en framtid för STCC.

– Det här är helt klart den bästa lösningen för tillfället, säger Göransson och meddelar att det blir tävling på samtliga banor under säsongen. 

– Ja, och det är viktigt att all publik och sponsorer vet att alla tävlingar kommer att köras, precis som planerat. Det är bara att det inte kommer att heta STCC till sommaren. Jag är ganska säker på att det här kommer att lyckas och bli väldigt bra... över lite tid, ska man säga. 

Och enligt Göransson är stallen ombord till fullo. 

– Alla team vet att vi är engagerade att göra det här, och de är engagerade att göra det också. Så vi kommer nog att se ett hyfsat startfält upp emot 15 bilar i det som hette STCC förut, som vi får se vad den kommer att heta framöver. Troligtvis TCR Scandinavia. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista