Det
Foto: Tim Ireland/AP

Ramsey till Juventus – uppges få rekordlön

0:53 min

Juventus har skrivit på ett kontrakt med Arsenalmittfältaren Aaron Ramsey, 28. Det meddelar klubben på sin webbplats.

Walesaren kommer ansluta till Turinlaget på ett fyraårskontrakt när hans nuvarande kontrakt med Arsenal går ut i sommar.

Även om Juventus inte behöver betala någon transfersumma för spelaren så kommer han allt annat än gratis – åtminstone om man ska tro brittiska BBC:s uppgifter från tidigare i dag.

Enligt BBC har Ramsey skrivit på oerhört lukrativt kontrakt med Juventus, som ger honom en lön på 400 000 pund i veckan, motsvarande 4,8 miljoner kronor. Siffror som sammanlagt landar i en årslön på cirka 250 miljoner kronor och som gör Ramsey till den bäst betalde brittiska fotbollsspelaren genom tiderna.

I ett uttalande tackar Ramsey Arsenal-fansen:

– Ni välkomnade mig som tonåring och har funnits där för mig genom toppar och dalar. Det är med ett tungt hjärta jag lämnar er efter elva fantastiska år i Norra London. Jag kommer att fortsätta ge hundra procent resten av säsongen innan jag startar mitt nästa kapitel i Turin, säger han. 

Ramsey blir den tredje walesaren som drar på sig Juventus svartvitrandiga ställ. John Charles och Ian Rush spelade båda under sina karriärer en period för "Den gamla damen".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista