Sandviken tvingade fram avgörande kvartsfinal

1:39 min

Underläge 0-2 i matcher och mot repen. Men efter 5-2-seger på Zinkensdamm under torsdagskvällen har Sandviken nu hämtat ikapp till 2-2 i matche – och nu ska kvartsfinalserien avgöras i Sandviken precis som semifinalserien lagen emellan i fjol.

Hammarby, med dubbla matchbollar i kampen om semifinalplats, lyckades inte knyta ihop säcken på hemmaplan heller.

Fantasilöst framåt kunde i stället Christoffer Edlund göra både 1-0 och 2-0 för gästerna. Det första efter en väl avvägd nedtagning som gav Edlund öppet mål. Och vid det andra utnyttjade han passivt Hammarby-försvar. 

Hammarby hämtade ikapp till 2-2 i andra halvlek och när Sandvikens Linus Pettersson drog på sig en utvisningen såg det ut som att vändningen var på väg. 

Men i stället var det Sandviken som i numerärt underläge målade två gånger inom loppet av en minut – och ny tvåmålsledning 4-2. 

På tilläggstiden fick Edlund även fullborda sitt hattrick för slutresultatet 5-2. 

Den avgörande matchen i Göransson Arena spelas på lördag. Och Sandviken får en bra chans att göra samma sak som man gjorde mot Hammarby i fjolårets semifinalserie: Vända 0-2 i matcher och vinna serien 3-2 på hemmaplan. 

– Vi vet att vi har gjort det förut. Men samtidigt är det en match till. Nu är vi i alla fall med. Nu känns det härligt och det är härligt att det är match igen på lördag, säger Daniel Mossberg till Radiosporten. 

Hör Hammarby-tränaren Misja Pasjkin i spelaren nedan. 

I Vänersborg såg Västerås till att säkra sin semifinalplats genom 6-2-seger mot IFK för totalt 3-1 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista