Håkan Ericson ny tränare i IFK Norrköping

Bara en seger hittills och jumboplats i allsvenska tabellen. Då får också tränaren Bengt-Arne Strömberg sparken från IFK Norrköping.
"De bristande sportsliga framgångarna under vårsäsongen gör att styrelsen även måste vidta åtgärder som på kort sikt håller IFK kvar i allsvenskan", skriver klubben i ett pressmeddelande. B-A Strömberg kom till IFK Norrköping inför den här säsongen efter att tidigare tränat Elfsborg. Starten på säsongen kunde ha vari bättre. Endast fem poäng på sju matcher. I stället tar nu Håkan Ericson över som tränare. "Jag är smickrad över att erbjudas möjligheten och tror mycket på både den spelartrupp som IFK i dag har samt den nya ledarorganisationen för fotbollen. Målsättningen är givetvis att ta oss upp på den övre halvan", säger han. Premiärmatch för Håkan Ericson blir mot GIF Sundsvall den 4 juli.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista