Samuelsson: Bättre lag nu än det som vann OS-guld

1:03 min

Svenska herrstafettlaget vann sensationellt OS-guld i skidskytte för ett år sedan. På lördag jagar laget ny medalj på VM i Östersund. Men det är ett något annorlunda lag som ställer upp den här gången.

Svenska stafettlaget:
Fredrik Lindström
Jesper Nelin
Martin Ponsiluoma
Sebastian Samuelsson

Vid OS-guldet körde Fredrik Lindström sista sträckan in mot mål. I VM-stafetten får han köra första sträckan

– I början av karriären var det min sträcka. Jag har gott självförtroende i den. Det var den här stafetten som jag drömt om att komma tillbaka till, jag är jättetaggad, säger Fredrik Lindström som varit borta i stort sett hela säsongen med körtelfeber och bara kört en tävling hittills i VM.

Jesper Nelin kör den andra sträckan. På tredje sträckan kör Martin Ponsiluoma i stället för Peppe Femling som körde i OS-laget. Sebastian Samuelsson kör som väntat sista sträckan.

– På pappret är vi ett starkare lag i år jämfört med OS-laget. Det är väl bara Fredrik som haft lite problem, men det är jättekul att han återhämtat sig och är redo, säger Sebastian Samuelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista