Thelin gav Oskarshamn finalgrepp i tiondelsdrama

1:34 min

Oskarshamn har matchboll i den hockeyallsvenska finalen mot AIK. Den tidigare AIK-spelaren Joakim Thelin blev stor IKO-hjälte med 3-2-målet i ett tiondelsdrama på Hovet.

Oskarshamn visade omgående att de skulle bli att räkna med när Nicklas Heinerö gav gästerna en tidig 1-0-ledning.

Men efter dubbla Oskarshamn-utvisningar med fem minuter kvar av första perioden bjöds AIK in i matchen. Jesper Frödén inledde med att vispa upp 1-1-kvitteringen i nättaket. Och med spel i fem-mot-tre i ytterligare 1,18 fullbordade AIK också vändning när Sam Marklund höll sig framme framför kassen för 2-1.

I inledningen av andra perioden visade även gästerna prov på fint powerplay-spel. Oskarshamn avlossade skott efter skott mot Johannes Jönsson och till slut lyckades Joakim Hilding prickskjuta in 2-2-kvitteringen. 

Andra perioden fick också ett högst dramatiskt slut. Med två sekunder kvar och i tekning i AIK:s lyckades AIK-produkten Joakim Thelin på direktskott hitta nätet för ett Oskarshamns-mål. Domarna var tveksamma kring huruvida de 20 minuterna hade passerat eller inte. Efter videogranskning godkändes Oskarshamns 3-2-mål med tiondelens marginal.

Och gästerna höll ut i den ledningen i stökig sista period som avslutades med slagsmål. Oskarshamn vann matchen 3-2 och tar ledningen i den hockeyallsvenskan 2-1 i matcher.

– Vi gör en otroligt bra match. Vi är starkare än dom i fem-mot-fem och det gäller att vi har tålamod hela tiden. Till slut får vi utdelning och vänder matchen, säger Nicklas Heinerö till P4 Kalmar

Nu har Oskarshamn matchboll när serien vänder tillbaka till Oskarshamn. Vid seger säkrar man en plats i direktkvalet mot SHL-jumbon Timrå.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista