Stor ilska i Finland: ”Alla vet att det var ett mål som skulle godkänts”

1:16 min

Finland satte VM-guldjublet i halsen sedan Petra Nieminens 2–1-mål i förlängningen blivit bortdömt.I stället vann USA efter straffläggning.
Det vållade stor ilska i Finland.

Bisarra scener utspelade sig i finalen av damernas ishockey-VM i Esbo, Finland.

11.33 in i den fjärde perioden jublade Finlands spelare, tränare och hemmapublik tillsammans sedan Petra Nieminen tryckt dit 2–1 för Finland. Men guldjublet tystnade sedan domarteamet, efter ungefär tio minuters överläggning, dömt bort målet efter videogranskning.

– Jag trodde att jag aldrig skulle få uppleva det här på ett världsmästerskap. Alla vet att det här var ett mål som skulle godkännas. Jag har aldrig sett jänkarna så här ledsna... Alltså, ett lag som vinner VM och är ledsna eftersom de vet att det blev fel, sade förbundskapten Pasi Mustonen till SVT.

De finländska spelarna – som kastat hjälmar, handskar och klubbor i vild glädje – behövde skifta om till matchfokus igen.

- Jag tycker att det är fel för det var verkligen mål. Jag tycker att det är dåligt av domarna., säger den fiska backen Ronja Savolainen till SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista