Frölunda hyllas: ”Verkligen toppat formen – kommer göra en bra final”

1:43 min

Frölunda är klart för SM-final i ishockey. Radiosportens expert Per Svartvadet konstaterar att Göteborgslaget har vad som krävs för att bärga klubbens femte SM-guld.

– Ja det tycker jag verkligen. Ser man på Frölundas säsong så rivstartade de inte. De har byggt successivt, blivit bättre och bättre och verkligen toppat formen i slutspelet, säger Radiosportens expert Per Svartvadet och fortsätter:

– Jag gillar deras lagbygge. De har en jättebra målvakt, de har rutinerade backar, de har unga backar som blommat ut i slutspelet, de har fyra formationer som levererar och så har de en kapten som varit med i hundra år och som vet vad som krävs på den här nivån. Frölunda ser väldigt starka ut just nu, de kommer att göra en bra final.

I finalen väntar antingen Djurgården eller Färjestad. 

Vilka tror du att Frölunda har störst chans att vinna mot i en final? 

– Absolut Djurgården. De har gjort en kanonsäsong men de har haft mycket skador och har mycket skador. Deras kapten Josefson är axelskadad och stod över matchen sist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista