CL-kollen: Ajax skrällde sig in i semifinal

2:59 min

Ajax och Barcelona är första två lag att bli klara för semifinal i herrarnas Champions League.

Juventus-Ajax 1-2 (1-1)

Ajax vidare med totalt 3-2

Ajax tar över den andra halvleken och gör allting rött. Juventus får aldrig egentligen låna bollen. Jag skulle säga att Ajax kan slå vilket lag som helst i den här turneringen.

Med 1-1 från bortamötet såg det ljust ut för italienarna när Cristiano Ronaldo nickade in 1-0 halvtimmen in i returmötet. Men efter att en andraboll fallit för en fri Donny van de Beek i straffområdet och Ajax-mittfältaren skickat in 1-1 var det förlängningsläge inför andra halvlek. 

En andra halvlek där det var gästande Ajax som öste på för ett segermål. Utdelningen kom med 20 minuter kvar att spela. 19-årige mittbackstalangen Matthijs de Ligt nådde högst på en hörna och nickade in målet som skickade Ajax vidare till semifinal. Där väntar vinnaren i semifinalmötet Tottenham-Manchester City.  

Barcelona-Manchester United 3-0 (2-0)

Barcelona vidare med totalt 4-0

Barcelona styr den här matchen från start till mål. De är i bra slag med en Lionel Messi som dominerar i match efter match.

En 1-0-seger med sig från bortamötet men Barcelona kom ut med en rasande hög press och fick snabbt utdelning. Det tog bara 20 minuter innan Lionel Messi hade gjort både 1-0 och 2-0. 

Vid sitt första vände han bort två United-försvarare innan han läckert vinklade in bollen vid bortre stolpen. Det andra var en målvaktstavla signerad David De Gea som släppte in ett betydligt lösare skott.  

Philippe Coutinho fastställde slutresultatet 3-0 och Barcelona klart för semifinal. Där väntar vinnaren i semifinalmötet Liverpool-Porto.