Ny verklighet för bröderna Hansen

6:45 min

Förra säsongen hade rallycrossbröderna Timmy och Kevin Hansen ett fabriksstall med över hundra personer i ryggen. I år får teamet klara sig på en tiondel av personalstyrkan. Resultat? Kevin Hansen tog karriärens första VM-seger i premiären.

Att det just nu är full gas in i en ny rallycrossäsongen för bröderna Hansen känns osannolikt med tanke på utgångsläget efter förra säsongen.

Franska Peugeot la ner sin satsning på rallycross-VM och därmed försvann fabriksstödet till Hansen Motorsport. Men tack vare familjens stenhårda slit så löste sig först ett deltagande i den nystartade tävlingen Titans rallycross och sen även en fortsättning i VM-serien.

Så istället för ett sabbatsår väntar nu tävlande i två mästerskap.

– Jag trodde att det kanske var färdigt med karriären och att jag inte skulle får köra mer rallycross. Men det slutade med att vi nu kanske har det bästa året framför oss. Vi kör mer bil än någonsin, har vårt eget team igen och jäklar vad vi brinner för vad vi gör, ler storebror Timmy Hansen.

Men skillnaden är enorm från förra året då Peugeot pumpade in pengar och resurser in i Hansen Motorsport som i år drivs som ett familjärt privatstall som får klara sig med bara en tiondel så stor personalstyrka jämfört med 2018.

– Om man jämför förra året så var vi över hundra personer som jobbade aktivt med rallycross. Nu är vi tolv med oss fyra, säger Kevin Hansen och syftar på sig själv, Timmy, pappa och teamchef Kenneth Hansen och mamma och manager Susann Hansen.

Hansen Motorsport fick en rivstart på säsongen då Kevin Hansen vann sin första VM-tävling i karriären då mästerskapet inleddes i Abu Dhabi. I samma tävling tvingades Timmy bryta sen han blev kraftigt påkörd av Andreas Bakkerud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista