Allsvenska kollen: Berg Djurgårdens hjälte – ”Bajens” första seger

1:46 min
  • Djurgården upp i ensam serieledning
  • Hammarbys första seger

Häcken-Djurgården 0-1 (0-0)

Djurgården saknade flera spelare i den tidiga seriefinalen i allsvenskan borta mot Häcken. Men trots avbräcken kunde bortalaget ta en meriterande 1–0-seger på Hisingen efter att mittbacken Erik Berg hållit sig framme på en hörna och petat in matchens enda mål i den 51:a minuten.

– Det är fint att se att vi har ett djup i truppen. Vi har spelare som kommer in och gör det fantastiskt bra. Defensivt gör vi det riktigt bra. Offensivt har vi lite att jobba på men vi vinner matchen och det är det viktiga, säger Erik Berg till Radiosporten.

Förlusten var Häckens första denna säsong. Djurgårdens seger innebär att laget går upp i ensam serietopp. En av flera spelare bortalaget som gjorde sin första allsvenska match för säsongen var målvakten Tommi Vaiho, som svarade för två fina parader i slutminuterna då Alexander Jeremejeff och Paulinho var nära att kvittera. 

Djurgården kunde långa stunder mycket skickligt vårda bollen vilket gjorde att Häcken inte fick tag i spelet.

Serieledande Djurgården är skade- och sjukdomsdrabbat och spelade bland annat med Kevin Walker och Haris Radetinac på ytterbacksplatserna. De båda spelarna, vanligtvis tillhörande på mittfältet, imponerade i sina insatser.

Hammarby-Häcken 3-1 (2-0)

Hammarby hade inlett allsvenskan med endast två poäng de första tre matcherna. Men i dagens hemmamatch mot AFC Eskilstuna tog ”Bajen” sin första seger och klättrade från 16:e och sista plats upp till en sjätte plats i tabellen.

Imad Khalili blev tvåmålsskytt i segern i en match där även Vidar Örn Kjartansson styrde in ett mål. Ivan Bobko tröstmålade för AFC i slutet efter en hörna