Eriksson syndabock när Chelsea föll i första CL-semifinalen

1:11 min

Lyon är på väg mot en ny final i Champions League efter att ha vunnit den första semifinalen mot Chelsea med 2–1.

Chelseas svenska mittback Magdalena Eriksson blev syndabock genom att göra självmål i den 27:e minuten.

Delphine Cascarinos skott träffade Eriksson och ställde målvakten Ann-Katrin Berger.

Det var svenskans andra självmål på kort tid. Hon gjorde självmål när Manchester City vann FA-cupsemifinalen i förra veckan.

Amandine Henry gjorde 2-0 i den 39:e minuten på hörna. Dzsenifer Marozsán slog en skruvad hörna och Henry touchade bollen innan den gick i mål.

Tjugo minuter från slutet reducerade Chelsea, som förutom Eriksson även startade med Jonna Andersson, genom ett snyggt skott av Erin Cuthbert. Ett viktigt bortamål inför returen hemma i London om en vecka.

Lyon har vunnit Champions League de tre senaste åren. I år slog de ut fjolårsfinalisten Wolfsburg redan i kvartsfinal (totalt 6-3). Chelsea gick till semifinal genom en totalseger med 3-2 över Paris Saint-Germain.

I München spelade Fridolina Rolfö hela matchen när hennes FC Bayern hemmaföll med 1-0 mot Barcelona i det första semifinalmötet. Fransyskan Kheira Hamraoui blev Barcelonas matchvinnare med det enda målet i den 63:e minuten.

Hemmalaget var en ramträff från kvittering på tilläggstid då Sara Däbritz träffade ribban på en frispark, men Bayern har nu ett tufft utgångsläge inför returmötet.

Returmötena i London respektive Barcelona spelas nästa söndag, den 28:e april