Vibes succé: ”Får elva av tio i betyg”

2:43 min

Lasse Vibe var tillbaka i IFK Göteborgs startelva för första gången sedan 2015. Då blev det succé.

IFK Göteborg-Helsingborg 3-1

Lasse Vibe är tillbaka i IFK Göteborg efter fyra år. Dansken gjorde comeback i den blåvita tröjan med ett inhopp borta mot Djurgården för en vecka sedan.

När IFK Göteborg tog emot Helsingborg hemma på annandag påsk var den forne skyttekungen tillbaka i startelvan – och slog till direkt.

I den elfte minuten tog dansken emot ett inspel från Sebastian Ohlsson i straffområdet och prickade in 1-0 inför den jublande hemmapubliken på Ullevi.

– Jag fick en bra passning och det blev en bra mottagning, det kändes bra, säger Lasse Vibe.

Fem minuter senare utökade Blåvitt när Carl Starfelt nådde högst på en frispark och nickade in 2-0, vilket stod sig fram till halvtid.

I början av andra halvlek gjorde Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung ett trippelbyte för att försöka få igång sitt lag. Men det hjälpte inte.

Vad är det med HIF-spelarna? Har de druckit försteningsdryck? Insatsen här i dag är slö, slapp och likgiltig. ”Jösses” tänkte Per-Ola Ljung och gjorde ett trippelbyte.

Istället för en HIF-offensiv var det Lasse Vibe som fortsatte att utmana bortaförsvaret och 32-åringen hade två bra målchanser i inledningen av andra halvlek. Men istället var det 17-årige talangen Benjamin Nygrens tur att hitta nätmaskorna när han satte 3-0 på straff i den 64:e minuten. Strax efter byttes Vibe ut och fick stående ovationer av hemmasupportrarna på sin väg ut mot bänken.

Helsingborg slapp dock åka hem med en nolla i målprotokollet, Max Svensson snyggade till siffrorna på tilläggstid och matchen slutade 3-1 till Blåvitt.

– Jag tror inte vi skapar någon chans i dag förutom vid målet, det här var en prestation att glömma, säger Helsingborgs lagkapten Andreas Granqvist.