Mattias Falck siktar mot VM-medalj: "Närmat mig absoluta toppen"

4:59 min

I dag tisdag börjar bordtennis-VM i Budapest på allvar. Radiosporten har träffat det stora svenska medaljhoppet, Mattias Falck.

I en sport med över 40 miljoner aktiva och som utövas i över 200 länder så är Mattias Falck (f.d. Karlsson) rankad som nummer 16 i världen. I november tog han sig till semifinal i världsturneringen SOC i Stockholm där han bland annat besegrade nuvarande världstrean Lin Gaoyuan.

För några veckor sen gick han till semifinal i en internationell stortävling i Qatar där han i kvartsfinalen besegrade den japanska världsfyran Tomakazo Harimoto. I VM är målet att gå till final i dubbel och utmana om medaljerna i singelspelet.

– Jag tycker att jag har vunnit mot bra spelare och tagit ett steg och närmat mig den absoluta toppen, säger Mattias Falck till Radiosporten.

Senaste tiden har Mattias Falck kunna arbeta nära tidigare världsstjärnan Jörgen Persson som varit med honom som coach på ett antal tävlingar. Ett samarbete som utvecklat Mattias Falck ytterligare.

– Han har en enorm erfarenhet och ser väldigt mycket saker som andra inte ser när han finns bakom mig på matcherna.

Mattias Falck använder sig av ett lite annorlunda gummi på sitt pingisrack och sticker därmed ut från mängden i toppbordtennisen. Gummit ger inte lika mycket skruv vilket gör att han kan spela med lite mer smashar än vad konkurrenterna gör.

– Det är många som aldrig tränar mot spelare med sådant rack och det är en fördel för mig, säger Falck till Radiosporten.