Mikaela Åhlin-Kottulinsky historisk igen

1:46 min

Det var Mikaela Åhlin-Kottulinsky från start till mål när TCR Scandinavia hade premiär på Ring Knutstorp. Det var hennes andra seger i den största svenska racingklassen.

– Jag är extremt glad. Det är fantastiskt, säger hon till Radiosporten efter målgång.

Snön drog in över Ring Knutstorp natten till lördag. Det blev blött och kylslaget när nya TCR Scandinavia debuterade. Tolv bilar kom till start. Redan under fredagens kval talade Mikaela Åhlin-Kottulinsky om att hon var att räkna med.

Hon var snabbast i kvalet och hade poleposition när bilarna ställde upp för första start. Och väl där gjorde hon inget misstag. Tog kommandot direkt och kunde sedan i ensamt majestät säkert köra hem segern i det första TCR Scandinavia-heatet.

Med omvänd startordning blev det mer dramatisk racing i andra heatet i TCR Scandinavia. Och med flera omkörningar, avåkningar och incidenter kom resultatlistan att kastas om på ett oväntat sätt. Robert Dahlgren var tvåa i mål men bestraffades för en kollision och fick tidstillägg. Han hamnade på sjätteplats.

Det andra heatet tog Andreas Wernersson hem. Han tog starten från andra startrutan och kunde sedan hålla ledningen in i mål. 

– Det var en sten från bröstet som sjönk, det är alltid nervöst i ett nytt team och skönt att kunna prestera direkt, säger Wernersson till Radiosporten.

För Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som vann det första heatet, tog det roliga slut på femte varvet. Efter en knuff från Tobias Brink hamnade hon i en sandfålla och så var det slutkört.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista