Klingberg på plats: ”Vill känna euforin igen”

2:40 min

Tre Kronors senaste tillskott har landat i Bratislava. Dallas-backen John Klingberg hoppas kunna knipa det tredje raka VM-guldet med Sverige.

– Det är drivkraften (ett tredje raka guld) – det och att kunna vinna igen. Har man vunnit tidigare vill man få euforikänslan igen. Det är alltid kul att lära känna nytt folk, spela med dem och vinna tillsammans – det är väldigt roligt. Sedan känner man väldigt många sedan tidigare. Man har roligt vid sidan av isen ihop också, säger Klingberg till Radiosporten.

Klingberg har inte hunnit se mycket av Tre Kronor i årets VM.

– Det är tre matcher som redan har varit och nästa fokus ligger på Österrike (16.15 på torsdag). Det är lätt för mig att komma in i laget. Jag har jobbat med staben sedan tidigare. Jag kan spelidén, jag kan många av de andra spelarnas roller. Mycket kommer att vara nytt, men jag tror att det kommer vara lätt för mig att komma in i det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista