Inför VM-truppen: ”Känner mig nervig”

2:43 min

Olivia Schough känner nerverna inför VM-truppen som tas ut i morgon till mästerskapet i Frankrike.

Olivia Schough är ett namn många förväntar finns med i den VM-trupp som presenteras i morgon. Men 28-åringen tar inget för givet och känner sig långt ifrån säker på en plats i mästerskapet som avgörs i Frankrike den 7 juni-7 juli.

– Jag känner mig nervig, förväntansfull och allt det som hör till. Det blir spännande – alla får ju reda på det samtidigt, säger Schough till P4 Stockholm.

– Jag tar ingenting för givet i fotbollsvärlden, så jag är nervös. Det är en motivationshöjare att spela i landslaget och hur kul som helst.

Schough, som spelar sin första säsong med Djurgården i damallsvenskan, medger att tankarna till viss del ligger i Frankrike, trots att hon inte är säker på att ta plats i VM-truppen.

– Hur mycket man än vill få bort de tankarna är det extremt svårt att inte tänka på det. Givetvis finns det med i bakhuvudet hela tiden och särskilt under matcher. Man vill visa förbundskaptenen (Peter Gerhardsson) vad man går för. Såklart blir det en press så här i sluttampen.

Schough känner att hon själv inte hämmas av pressen, men förstår om andra skulle kunna känna en tyngd inför truppens presentation.

– Nerverna och stressen kan ta över, men jag har känt i god form och jag känner att jag bara blir taggad av chansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista