Jättehopp av Nilsson Montler – 8,43 i säsongsdebuten

2:20 min

Svenske längdhopparen Thobias Nilsson Montler fick på ett jättehopp i säsongsdebuten i spanska Torremolinos. Nilsson Montler noterades för 8,43, dock lite för mycket medvind, +2,4.

– Det är helt fantastiskt. Att ha känslan med sig inför kommande säsong att kunna göra detta på en inledande tävling känns otroligt skönt. Även om vinden var 2,4, säger Nilsson Montler till Radiosporten.

Thobias Nilsson Montler visar därmed att EM-silvret inomhus inte var en tillfällighet. Hans 8,43 är bara en centimeter från det svenska rekordet.

– Det är Michel (Tornéus) som har det, det är skönt att ha börjat närma sig det också. Det är ett mål jag har, att ta det efterhand, säger Nilsson Montler.

Nu kommer hans resultat inte räknas eftersom det var något för stark medvind. Men jättehoppet är förstås ett fint besked inför VM som avgörs i höst.

– Det känns som en stabil form att jag börjar hitta en känsla som blir bättre och bättre och som jag är trygg att hoppa med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista