Svenska smakstarter gav seger mot Malta

1:58 min

Drömöppningar i båda halvlekarna och ett Alexander Isak-mål gav Sverige en 3-0-seger i EM-kvalet mot Malta.

Sverige imponerade stundtals i det offensiva spelet när man 3-0-slog Malta hemma på Friends i Solna i EM-kvalet.

– Med beröm godkänd. Allt har inte fungerat perfekt. Men man är anfallsinriktat och modigt, säger expert Richard Henriksson.

Robin Quaison gav hemmalaget en drömstart då han i den andra minuten stötte in en retur fram till 1-0. Trots stort spelövertag stod sig resultatet halvleken ut.

Även Malta stack upp i ett par omställningar under den första halvleken, och den svenske målvakten Robin Olsen svarade för en kvalificerad benparad då han räddade Alfred Effiongs nick från nära håll.

I den andra halvleken bjöd Sverige publiken på ännu en smakstart då Viktor Claesson stötte in 2-0-målet i den 50:e minuten, läckert assisterad av Marcus Berg. Bergs framspelning, en klackvolley, höll högsta klass.

– Det var en bra klack av ”Mackan” och det känns som att målet dödade matchen. Vi kanske inte kom upp i den nivå vi ska i första halvlek men vi hade kunnat göra många fler mål i kväll. Det var en bra dag på jobbet, säger Claesson till Radiosporten.

Inbytte Alexander Isak hade spelat i tolv minuter då han var iskall och tryckte in 3-0-målet på volley med vänstern bakom Henry Bonello i det maltesiska målet. Målet var Isaks första i tävlingssammanhang i A-landslaget.

För Sverige väntar närmast den tuffaste matchen på pappret i kvalet då Spanien står för motståndet på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid under måndagskvällen.

– Det blir en total motsatsmatch kan man säga. Vi kommer att få jaga mer boll där och vi måste vara mer effektiva än i dag. Det kommer att bli en annan typ av match men vi har visat att vi kan spela den typen av matcher också, säger Claesson.