Ekot på plats i Rennes

Sverige vann i VM-premiären

1:42 min

Det blev svensk seger i Sveriges första match i fotbolls-VM för damer i Frankrike. Två mål i slutet av andra halvlek fick fansen på läktaren att andas ut.

– Det var jättejobbigt, men jag tänkte hela tiden att det skulle gå, säger Martina Båtelson, landslagsfan från Malmö.

Även Daniel Olsson från Stockholm var nervös.

– Nu känns det bra faktiskt, skönt att vi vann till slut säger han.

– Det var nervöst, men jag tvivlade aldrig på att det skulle gå vägen för vi hade så mycket boll, så nån gång skulle den gå in. Men den där pausen var ju underlig, säger han.

Martina Båtelson från Malmö och Daniel Olsson från Stockholm var två av de svenska fansen som var glada och lättade över att Sverige vann – till slut.

För trots att Sverige var det starkare laget och hade bollen i stort sett under hela matchen och hade flera målchanser, lyckades laget under lång tid inte göra mål.

Det chilenska försvaret verkade omöjligt att forcera.

Under andra halvlek började det regna och när åskan och blixtarna kom - så bröt domaren matchen av säkerhetsskäl.

Efter speluppehåll på en halvtimme skedde ett byte och Madelen Janogy kom in på plan, och hon lyckades överraska försvaret och ska ha stor del i äran för första målet som sattes av Kosovare Asllani i 83:e spelminuten.

I förlängningsspelet gjorde Madelen Janogy Sveriges andra mål.

2-0 till Sverige mot Chile som gjorde sitt allra första VM. Sverige går stärkt ur sin första match i turneringen. Den 16 juni möter Sverige Thailand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista