Svenske US Open-debutanten om Tiger Woods: Han är gud inom golfen

1:58 min

Sveriges stora framtidsnamn, 22-årige golfaren Marcus Kinhult, ska i kväll göra debut i US Open och det är ingen tvekan om vem han helst vill spela med.

– Ja en tvåboll med Tiger Woods hade ju varit något. Vet inte hur många chanser jag kommer få att spela med honom, säger Marcus Kinhult till Radiosporten.

Hur ser du på Tiger Woods?

– Han är ju stor, han är ju Gud inom golf. Inte minst efter det som hände i Augusta i våras när han vann Masters. Han är störst.

Tiger Woods drömmedspelaren alltså för Marcus Kinhult som på torsdag får starta i sin karriärs andra Major-tävling. Glad förstås att han klarade att kvala in, men.

– Samtidigt en liten klump i magen, US Open, det var nästan som att fjärilarna kickade i gång direkt. Det är stort.

Men du är lite nervös alltså?

– Ja US Open verkar vara lite av en skrämselgrej. Nu har jag inte spelat någon tidigare, men de brukar sätta upp banan så brutalt svårt, säger Kinhult och fortsätter.

– Vinnarscoren är ju sällan under par och då snackar vi ändå världens bästa spelare. Det är det som är fascinerande med den tävlingen och det är därför det ska bli så häftigt och kul.

Marcus Kinhult slår ut först av svenskarna, vid 21.40 i kväll. Henrik Stenson och Alex Norén går ut strax därefter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista