Dubbelt svenskt på Stadion: ”Krossar hela startfältet”

1:24 min

Peder Fredricson vann före Malin Baryard-Johnsson när hopptävlingen Global Champions Tour Grand Prix avgjordes i Stockholm.

 Alla segrar man gör på den här nivån är fantastiska, men att få göra den så här på hemmaplan är extra kul.

Peder Fredricson och All In var överlägset snabbast i omhoppningen, 33.95 var nästan en och en halv sekund före tvåan – som också det var en svensk, nämligen Malin Baryard-Johnsson. Hon var tillsammans med hästen Indiana i sin tur överlägset före trean.

– Malin kommer in och bara tar det hur lätt som helst och gör det helt fantastiskt – och så kommer Peder in och bara krossar hela startfältet, säger Radiosportens expert Helena Persson.

Tio ekipage var felfria i grundomgången och fick rida omhoppningen. Där var belgaren Jos Verlooy först ut, och satte en riktigt bra tid som också stod sig fram till dess att Baryard-Johnsson som näst sista ryttare gjorde sin runda. Jos Verlooy slutade därmed trea efter de två svenskarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista