Castroneves tog segern – Bräck elva

Helio Castroneves blev den första föraren på 30 år att vinna Indianapolis 500 två år i rad när han på söndagen tog hem segern. Kenny Bräck slutade elva.
Castroneves chansade med att köra de 42 sista varven på en tank och det såg ut att spricka. På näst sista varvet passerades han av kanadensaren Paul Tracy, men arrangörerna menade att den gula flaggan kommit upp sekunderna före – fransmannen Laurent Redon hade kraschat – och därmed utsågs brasilianaren till segrare. – Tack Gud, vi gjorde det igen. Otroligt! Jag vet inte vad jag ska säga, det här är en dröm som gick i uppfyllelse, sade Castroneves till AFP. För svenske Kenny Bräck – 21:a i kvalet och i sjunde led vid starten – går det fortsatt tungt även om han körde upp sig tio placeringar i loppet. – Jag fick problem med bilen i början, men det löste sig och jag kunde åtminstone avsluta bra, sade Bräck.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".