Seger: ”Det är frustrerande”

2:20 min

Spelarna har inget emot VAR-avbrotten. Det sa Fifas domarchef Pierluigi Collina under onsdagen. Men Sveriges lagkapten Caroline Seger håller inte med.

– Det är frustrerande med avbrotten, säger Seger till Radiosporten.

Videogranskningsverktyget VAR har varit en stor snackis under fotbolls-VM. Inte minst på grund av alla avbrott i spelet. Tilläggstiden i nästan varje match har överskridit det normala med flera minuter. I går gick Fifas domarchef till motattack mot kritiken och sa:

– Jag har inte sett någon spelare klaga på en videogranskning. Spelarna kan få en liten paus, dricka och snacka ihop sig – och ett av resultaten av VAR är att kyla ner temperaturen på planen, säger Collina.

Men Caroline Seger håller inte med om det.

– Han har väl rätt i att man kan snacka ihop sig och ta dricka, men å andra sidan för de som fått straff eller väntar på ett mål är det frustrerande. När det blir spelavbrott och man har lite momentum i matchen så är det inte så positivt det heller, säger Seger.

Nilla Fischer:

– Det är känslomässigt annorlunda att behöva stå och vänta så länge om du ska slå en straff. Det är en utmaning, säger Fischer till Radiosporten.

Fridolina Rolfö är dock positiv till avbrotten.

– Jag ser inget problem i avbrottet, det har blivit en fördel att vi kan dricka och snacka ihop oss, säger Rolfö till Radiosporten.