Tyska beskedet: Marozsan spelar

1:54 min

Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg var hemlighetsfull på presskonferensen om Dzsenifer Marozsan kommer spela VM-kvartsfinalen mot Sverige. Till slut kom beskedet.

– Marozsan kommer spela, för hon är redo, säger Voss-Tecklenburg.

Tyska mittfältsstjärnan Dzsenifer Marozsan skadade sig redan i första VM-matchen. En bruten tå har hållit henne borta från tre raka matcher. Men det har ryktats att hon är redo för spel mot Sverige. Bilder har visat att hon kunnat träna. På presskonferensen var förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg först försiktig i sina uttalanden.

– Jag vet vad som kommer hända i morgon, det får ni se.

Men sen när hon fick frågor om att det är riskabelt att spela med en spelare som har en bruten tå så blev hon tydligare.

– Tån är fortfarande bruten. Nu handlar det om viljestyrka. Hon kommer spela för hon är redo, hon är kapabel att spela, säger Martina Voss-Tecklenburg.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson säger att de förbereder sig för två alternativ, antingen att Marozsan startar, eller att hon hoppar in. Men att medvetet försöka stämpla Marozsan på tån är ingen order från honom till svenska spelarna.

– Nä, vi vet ju inte ens vilken tå det är. Och så kan vi ju få gult eller rött kort för det. Blir det fel tå så vinner vi ju ingenting på det, säger Gerhardsson och fick större delen av pressrummet att skratta.