Nederländerna till VM-semifinal

1:08 min

Nederländerna skrev historia när man för första gången någonsin tog sig till VM-semifinal efter att ha slagit ut Italien med 2-0 i kvartsfinalen.

Dubbla nickmål tog Nederländerna förbi Italien och in i VM-semifinal, för första gången i damlandslagets historia. Fasta situationer var melodin för de orangea favoriterna.

I den 70:e minuten slog Sherida Spitse en inläggsfrispark från vänster som möttes upp av Vivianne Miedemas panna fram till 1-0. Tio minuter senare var det dags igen. Samme Spitse med en precis frispark - denna gång från höger - där mittbacken Stefanie Van Der Gragt knoppade in slutresultatet 2-0.

Det var varmt i Valenciennes under matchen. Kyl-pauser infördes en gång under varje halvlek. Trots det tröt Italiens energi betänkligt takt med att målen föll. Det fanns hade ingenting att möta upp med när måljakten hade behövts intensifieras.

Nederländerna gör USA och Englands sällskap i semifinalspelet och under lördagkvällen blev det sedan klart att man ställs mot Sverige nästa onsdag den 3:e juli.

Nederländerna slog ut Sverige i kvartsfinalen i EM 2017 och gick sedan hela vägen till guld. En titel som bärgades på hemmaplan och höjde laget till ett av världens allra mest spännande. Nu är de även på pappret ett av världens allra bästa.