Allsvenska kollen: Mållöst i toppmötet – och Norrköping föll

2:06 min

Malmö drygar ut serieledningen efter 0-0 mot AIK på nationalarenan. Dessutom föll Norrköping hemma efter att Sirius avgjort sent.

AIK-Malmö FF 0-0 (0-0)

Domaren Stefan Johannesson gjorde idag sin 341:a allsvenska match. Med det är han nu den domare som dömd flest matcher i Sveriges högsta fotbollsserie genom tiderna. Som present fick han en riktigt svettig match – temperatur, händelse och känslomässigt.

Det kändes nästan som att man hade mer att förlora än att vinna i den här matchen. Båda lagen var väl lite rädda.

Chansmässigt var Malmö närmast ledningen i den första halvleken. I den 29:e minuten nådde Anders Christiansens frispark fram till Franz Brorsson som nickskarvade bollen i kryssribban.

Det var tufft spel och klagomål över uteblivna åtgärder från domarteamet matchen igenom. I första halvlek ville AIK han en frilägesutvisning efter att Arnor Traustasson dragit ner Sebastian Larsson och några minuter senare var Malmöiterna ursinniga efter en i deras ögon utebliven straff.

Duellerna mellan storstads-antagonisterna förde tankarna tillbaka till fjolårsmötet på samma arena. Då kvitterade Sebastian Larsson på en frispark i slutskedet och firade vilt framför bortabänken. I slutskedet av den här matchen fick han ett nytt fint frisparksläge, men utan resultat.

Matchen slutade mållös och därmed oavgjord. I de fyra senaste mötena mellan lagen har poängen fördelats lika.

Gladast är nog Malmö efter en poäng borta på Friends. Lagen stod mycket i sina positioner och var lite ängsliga, men planen tillät inte så bra spel idag.

Malmö befäster sin serieledning som fortsatt är sex poäng före AIK, som kliver förbi Djurgården upp på andraplats. Båda har dock spelat två matcher mer än blåränderna.

Norrköping-Sirius 0-1 (0-0)

Norrköping visade klass när man bortaslog regerande svenska mästaren AIK på bortaplan tidigare i veckan.

Men hemma mot Sirius blev det en tung förlust efter att man släppt in det helt avgörande 0-1-målet så sent som i den 89:e minuten.

Målskytt var Philip Haglund som tryckte in bollen från nära håll efter ett inspel från John Junior.