Födelsedagsbarnet tog USA till VM-final

1:44 min

Alex Morgan blev stor amerikansk matchhjälte på sin 30-årsdag när hon stod för det matchavgörande 2-1-målet mot England i VM-semifinalen.

Sett till hela matchen är det det bättre laget som vinner.

Det ville sig inte alls för England i den andra halvleken när man vid 1-2-underläge jagade kvittering för andra gången i matchen.

Ellen White gjorde mål – men som korrekt dömdes bort för offside.

White fixade sedan straff – men som Steph Houghton missade.

Sedan fick Millie Bright sitt andra gula kort – och fick syna det röda.

Då kunde amerikanskorna till slut andas ut vid slutsignalen efter att ha rett ut stormen, där födelsedagsbarnet Alex Morgan blev stor hjälte efter sitt 2-1-mål från den första halvleken som kom på nick.

Dessförinnan hade USA rivstartat med mål i den tionde minuten genom Christen Press, som Ellen White replikerade på till 1-1 knappa tio minuter senare.

Christen Press, som startade matchen istället för storstjärnan Megan Rapinoe som inte spelade alls – där ingen till en början visste varför.

Efteråt pratade Rapinoe med media och sa att hon stod över på grund av en lårskada – men tror på att kunna spela finalen.

För Sverige, som möter Nederländerna i den andra VM-semifinalen under onsdagen, innebär det att det blir final mot USA på söndagen vid vinst eller bronsmatch mot England på lördagen vid förlust.