Ståhl vann enkelt i Karlstads GP

1:41 min

Daniel Ståhl hade inga problem att vinna diskustävlingen i Karlstads GP.
På samma gala slog även Tilde Johansson, 18, till med nytt svenskt juniorrekord i längdhopp.

Daniel Ståhls segerkast på 68.93 var ungefär tre meter längre än tvåan Fedrick Dacres från Jamaica och kom i den femte omgången.

– Det är ett jättebra resultat med tanke på förhållandena, så det var bra, säger Daniel Ståhl till Radiosporten.

Det var dock inte ett lika bra resultat som de övriga Ståhl radat upp så här långt på säsongen, då han tidigare varit över 69 meter i varje tävling, och så sent som i helgen utökade sitt svenska rekord till 71,86.

I längdhopp är supertalangen Tilde Johansson nu ensam om att ha det svenska juniorrekordet efter att ha hoppat 6,73 under kvällen.

Det är en centimeter längre än från helgens tävling där hon tangerade Erica Johanssons notering på 6,72.

– Nu har jag rekordet själv, så det känns extra gött, säger Johansson, som i dag dessutom blev uttagen till senior-VM i höst, till Radiosporten.

Desto sämre gick det för Andreas Kramer som på samma gala för ett år sedan slog svenskt rekord på 800 meter – i kväll blev han femma på distansen.

Det gick även tungt för stavhopparna.

Angelica Bengtsson som varit i rekordform under året klarade inte en enda höjd, och Melker Svärd Jacobsson som tog brons på inomhus-EM i vintras stannade också på tidiga nivåer.

Hör Radiosportens Alexander Lundholm summera Karlstads GP i spelaren ovan – och intervjuer med Daniel Ståhl och Tilde Johansson finns nedan.