Emil Forsbergs agent: Leipzig har satt för hög övergångssumma

0:39 min

Emil Forsberg är missnöjd på klubblaget Leipzig. Enligt spelarens agent Hasan Cetinkaya låter klubben honom inte lämna för en rimlig övergångssumma.

Emil Forsberg är en nyckelspelare i det tyska klubblaget Leipzig. Trots ett par skadefyllda år har 27-åringen inte saknat andra intressenter på transfermarknaden. Redan förra sommaren var Forsberg föremål för en rad transferspekulationer – men blev till slut kvar i Leipzig

Nu menar spelarens agent Hasan Cetinkaya, enligt Expressen , att den svenske mittfältaren är missnöjd med sin situation efter ett brutet löfte från klubben.

– Förra året ville Leipzig att Emil skulle stanna i ett år till och att de hellre ville förlänga kontraktet än att sälja. Vi accepterade det, säger han till Bild.

Enligt Cetinkaya ville Leipzig förra sommaren behålla Forsberg ett år till, men lovade att när flyttdagen väl kommer ska övergångssumman vara rimlig. När Forsberg med agent nu letar ny klubb är övergångssumman alldeles för hög, hävdar agenten.

– Nu säger de att de inte har några pengar till att förlänga Emils kontrakt och därför vill vi prata med en ny klubb. Vi lovades en rimlig övergångssumma av klubben den här sommaren, men plötsligt pratar de om 35–40 miljoner euro (motsvarande 370–420 miljoner kronor), det är otroligt, säger Cetinkaya.

Klubben vill enligt Bild inte kommentera agentens påstående.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista