Rikard Grip om Johaug: ”Borde fokusera på skidåkningen”

1:25 min

Norska skidstjärnan Therese Johaug har öppnat för att satsa mot friidrotts-EM nästa år. Men det svenska landslagets tidigare chef Rikard Grip är tveksam.

– Jag tycker att hon ska fortsätta fokusera på sin skidåkning, jag tror att det kostar mycket mer än vad det smakar att göra de här satsningarna med skador, löpning på bana kan vara lite riskabelt för henne, säger Rikard Grip till Radiosporten.

Therese Johaug fick stora rubriker när hon krossade motståndet på 10 000 meter i norska mästerskapen förra helgen. Efter loppet gläntade hon på dörren för en friidrottssatsning nästa sommar.

– Ska jag ha en chans att konkurrera så måste jag nog träna lite mer löparspecifikt än vad jag gjorde inför det här loppet, men passar EM in i mitt träningsupplägg så har jag absolut lust att vara med, sade 31-åringen till NRK.

Men Sveriges tidigare landslagschef i längdskidor, Rikard Grip, menar att hon bör fokusera på skidåkningen.

– Jag tror att hon ska fortsätta vara den bästa skidåkerskan i världen för hon kommer få tuff konkurrens av de svenska tjejerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista