Hon är ett svenskt medaljhopp i kanot-VM – och drömmer om OS

5:44 min

På måndag åker Linnea Stensils till kanot-VM i Ungern.

Efter succésäsongen ifjol med seger i den totala världscupen i sprint samt ett VM-brons på K1 200 meter är hon ett av Sveriges största medaljhopp inför OS i Tokyo om ett år.

– Jag har sagt att det här OS:et är mitt OS, säger Linnea Stensils till Radiosporten.

Kommande VM fungerar även som ett OS-kval där det gäller att vara topp 5 för att säkra en plats till Tokyo nästa år. Det är K1 200 samt K1 500 meter som varit fokusdistanserna för Linnea Stensils och på VM tävlar hon även på 5000 meter. De främsta resultaten har kommit på den kortare distansen. Och med framgångarna har också förväntningarna höjts, både från henne själv och folk utifrån.

– I våras hade jag en tuffare period mentalt och kände att jag inte levde upp till mina egna förväntningar och kände hela tiden att ett pass som var bra hade kunnat vara ännu bättre, säger Linnea Stensils och fortsätter:

– Innan mitt VM-brons förra året så kände jag två veckor innan VM att jag inte ens ville åka iväg för jag kände mig i så dålig form, så jag vet ju att det kan svänga väldigt snabbt.

Hör Linnea Stensils berätta hur hon lärt sig hantera kraven hon har på sig själv, medaljchanserna på kommande VM och drömmen om en OS-medalj i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista