Skött: ”Det blir ett drama i ösregn”

4:29 min

Ihållande regn öser ner över dagens VM-stafetter i orientering. Här är förutsättningarna.

Regn med inslag av åska dominerar nu i södra Norge. Det miserabla vädret påstås hålla i sig ända till 20-tiden i kväll.

Damerna har sin stafettstart först, 16.20. Herrarna sätter igång så sent som 18.30. Sportextra i P4 direktbevakar båda stafetterna.

I Sveriges damlag springer Lina Strand, Tove Alexandersson och Karolin Ohlsson. På herrsidan inleder Johan Runesson, innan Emil Svensk och Gustav Bergman avslutar.

Faktum är, när det gäller herrstafetten, att pannlampor finns framtagna av arrangörerna, att dela ut till dom löpare som springer den sista sträckan, och som vill ha sådan. Även elitlagen erbjuds den möjligheten.

Kvällsmörkret kommer att tränga sig på. Och det finns ingen sol, utan bara mörka regnmoln. Det bidrar till att pannlampa kan vara en bra idé – inte minst för de lag som växlar ut på den sista sträckan långt efter täten.

Lyssna på ljudlänken och hör förbundskapten Håkan Carlsson om damstafetten. Där hörs också silverhjälten på långdistans, Lina Strand, om tankarna inför startsträckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista