Fullspäckad EM-torsdag i Rotterdam

0:45 min

Peder Fredricson leder hoppningen efter den första dagen och medaljer ska delas ut i både dressyr och paradressyr.

Det är dags för den fjärde dagen på ridsport-EM i Rotterdam och kanske kan det bli ett nytt svenskt medaljjubel.

I hoppningen går lagtävlingen in i ett viktigt skede då hindren höjs till 1,60 meter. Peder Fredricson och All In leder efter den första rundans tidshoppning och i lagtävlingen ligger Sverige trea.

– Varje runda, varje hinder är superviktigt nu, ska man ha en chans att vara med i toppen så kan man inte riva ett enda hinder på de återstående klasserna, säger expert Maria Gretzer.

I dressyren blev det ett svenskt brons i lagtävlingen efter en brittisk strykning. Nu är det dags för Grand Prix Special där de 30 bästa ekipagen från de inledande tävlingsdagarna får rida. Alla svenska ryttare är med: Patrik Kittel, Antonia Ramel, Therese Nilshagen och Juliette Ramel.

I paradressyren gör en av de allra största svenska medaljhoppen entré. Louise Etzner Jakobsson, som tog ett silver och ett brons vid EM 2017, tävlar i det individuella programmet.

Radiosporten sänder från ridsport-EM under dagen i P4.


Hålltider, torsdag:

09.00: Paradressyr
10.00: Laghoppning
18.00: Dressyr, Grand Prix Special

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista