Henrik Larsson lämnar – efter två månader: ”Har gått för långt”

2:11 min

Henrik Larsson avgår som tränare för allsvenska Helsingborgs IF efter verbala påhopp. Legendarens sejour i HIF blev bara två månader lång.

I mitten av juni tog Henrik Larsson över som tränare för allsvenska Helsingborgs IF efter att klubben sparkat Per-Ola Ljung. Drygt två månader senare och dagen efter att HIF åkt ur Svenska cupen mot division 1-laget Oskarshamn kommer beskedet att Larsson slutar som tränare.

– Han slutar för att han har på ett sätt vi inte känt till blivit utsatt för verbala påhopp i sociala medier av en sådan tyngd att även en sådan stark person som Henrik Larsson känner att han inte kan fullfölja uppdraget, säger Helsingborgs ordförande Krister Azelius till Radiosporten.

Den tidigare storspelaren har tränat HIF tidigare, men parterna skiljdes åt under turbulenta former när "Henke" avgick som tränare i november 2016 efter att HIF åkt ur allsvenskan i och med kvalförlusten mot Halmstad BK.

Efter slutsignalen tog sig ett antal supportrar in på Olympias gräsmatta och gav sig på Jordan Larsson, som då spelade i Helsingborg, varpå Henrik Larsson med knutna nävar klev in och försvarade sin son. Situationen lugnade dock ned sig och Larsson lämnade klubben några dagar senare.

I årets allsvenska är Helsingborg indraget i bottenstriden. Med 18 inspelade poäng har skåningarna två poäng ner till Falkenberg på kvalplats och fyra till Eskilstuna under strecket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista