Skadan vill inte ge sig.

Skadeoro för Klüft och Kristiansson

Skadorna från VM plågar fortfarande Carolina Klüft. Inför sitt träningsläger i USA om en vecka undersöks hon i Karlstad på onsdagen medan en ny knäskada har drabbat Patrik Kristiansson.

Det har gått nästan exakt tre månader sedan Carolina Klüft tog sitt VM-guld under dramatiska former i Helsingfors. Men hon hämmas fortfarande av just de knä- och vristproblem som i augusti fick idrotts-Sverige att flämta av oro.

Hon tränar bra, enligt kretsen runt henne i Växjö, men ovissheten inför det viktiga träningslägret i Kalifornien är ändå såpass stor att hon på onsdagen ska undersökas av sjukgymnasten Inger Karlsson i Karlstad.

En betydligt nyare knäskada har drabbat Patrik Kristiansson, som fått vila från träning i fem dagar på grund av smärtor i ett senfäste. Stavhoppsstjärnans känningar kom i samband med träning hemma i Karlskrona i torsdags.

Kristiansson hoppas själv att knäproblemen läker under den närmaste månadens läger i San Diego. Han kommer att träna där, utomhus i varmt klimat, tillsammans med sina amerikanska stavhoppsvänner Toby Stevenson och Tim Mack.

Klüft kommer att tillbringa tre veckor i San Diego, för att sedan vistas i Ghana för ett välgörenhetsprojekt under en vecka. Lägret i Kalifornien nu i november ersätter det sedvanliga januarilägret i Sydafrika, där bl.a. Klüft och Kristiansson varit de senaste åren.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".