Smederna ställs mot Dackarna i finalrepris efter rysare

1:21 min

Det är finalklart i speedwayen – och det blir en repris från i fjol. Smederna vann en rysare till semifinal borta mot Vetlanda medan Dackarna höll undan för Västervik i sin semifinal.
– Vi är otroligt lättade. Det är väldigt tajt hela matchen och vi lyckas dra den längsta strået, säger Smed-stjärnan Fredrik Lindgren.

Hör intervjuer i spelarna nedan!

Det blir en tredje rak SM-final för Smederna. Men det satt långt inne. Efter en femetta för Vetlanda i sjätte heatet var hemmalagets ledning i matchen 20-15 och Smedernas tvåpoängsledning från första mötet var förvandlat till underläge med tre poäng.

Men Smederna svarade omgående i sjunde heatet med en egen femetta. Högst inblandad, kvällens stora hjälte Gleb Chugunov, som vann tre heat under kvällen.

– Vilken kille han var i kväll. Det är otroligt vilken match han gör, säger Fredrik Lindgren.

I sista heatet krävdes en femetta för Vetlanda för att sno finalplatsen men Chugonov var omutbar och körde i mål som etta.

Smedernas segersiffror 45-44 och finalklart med tre poängs marginal.

I Målilla hade Dackarna hade två poängs ledning med sig från första mötet med Västervik och trots en knackig start på matchen hittade man snabbt. Efter en femetta för Dackarna i det elfte heatet stod det klart att uppförsbacken skulle bli för brant för gästerna.

Efter det 14:e heatet var det avgjort med siffrorna 46-38.

I fjol vann Smederna SM-guldet – klubbens andra raka – efter att ha besegrat just Dackarna.

– Det är upplagt för en rysare. Ska vi ta ett guld vore det riktigt kul att knäppa Smederna på näsan, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista