Stjärnans chockhöjning: ”Har skjutit några tusen skott mer”

0:51 min

Sveriges bäste skidskytt på herrsidan är Sebastian Samuelsson. Nu har han tagit ett drastiskt steg för att bli bäst i världen.

– Det har blivit några tusen skott mer i sommar än jag skjutit tidigare, avslöjar Samuelsson när Radiosporten når honom på landslagets höghöjdsläger i de franska Pyrenéerna.

Vad innebär det procentuellt?

– Säkert 50 procent mer.

Förra säsongen tog Samuelsson visserligen bejublad VM-medalj för Sverige ihop med Hanna Öberg i singelmixedstafetten.

Men för egen del blev det bara en pallplats på hela vintern. Och det var tyvärr inte i VM – där det som bäst, i distansloppet, blev en fjärdeplats.

– Jag hade ofta väldigt bra åktider jämfört med de bästa, men då var skyttet hela tiden lite för dåligt, säger Sebastian Samuelsson.

Han blev i den sammanlagda cupen bäste svensk, men inte högre upp än på en total 22:a plats. Jämför det med Hanna Öbergs femteplats i totalcupen.

Världscupen 2019-2020 inleds i Östersund den 30 november med mixedstafetter. Höjdpunkten blir VM i Antholz i mitten av februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista