Inför säsongen: Favoritlagen lägger pressen på varandra

2:45 min

Regerande mästarlaget Sävehof och toppkonkurrenterna Skuru och H65 Höör tippar sig själva som tabelltrea inför handbollens SHE-säsong.

– Jag är lite förvånad över att Skuru och Sävehof också tippar sig själva som trea. Men det är slutspelet som är det viktiga. Det handlar om att toppa formen till slutspelet i stället, säger H65 Höörs lagkapten Sofia Hvenfelt på onsdagens upptaktsträff.

Skurus tränare Mats Kardell:

– Det finns tre lag som kommer slåss om platserna ett till tre. Alla av Sävehof, Skuru och Höör kan vinna ligan och alla kan komma trea. Det blir svårt för ett fjärde lag att slå sig in i den trion, även om de kan närma sig då vi gör förändringar i våra trupper, säger Skurutränaren Mats Kardell.

Regerande mästarlaget Sävehofs mittnia Linnea Pettersson.

– Vi har tappat mycket rutin i laget och det tar ett tag att bygga upp ett lika starkt lag som vi hade i det senaste slutspelet. Med det lag vi hade förra säsongen kom vi ju också trea i serien. Det är framåt våren det gäller, och det är då vi ska vara som bäst, säger Sävehofs Linne Pettersson.

SHE-säsongen inleds lördag den 14 september.

Lyssna på inslaget ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista