Får Kalmar FF jubla ikväll igen?

Inför Royal League ikväll: Kalmar ordinarie mot danska Bröndby

Det är den 10 november, dagen före den allsvenska bandypremiären. Men årstiden till trots så är det fotbollspremiär på svensk mark ikväll.

 

Royal League tjuvstartar ikväll med matchen Kalmar FF-Bröndby. Du hör matchen både i Sportextra i P4 och i sin helhet här på webben. Matchstart kl. 20.35.

Hemmalaget är ordinarie sånär som på Dede som fortfarande är kvar i Brasilien och inte tänker skriva nytt kontrakt med klubben.Bröndby däremot saknar fem spelare, bland annat Johan Elmander.

De övriga svenska lagen spelar sina första matcher den 24:e november. Hammarby möter norska Start och den matchen är flyttad till Odd Grenlands hemmarena i Skien, drygt tio mil från Oslo.

IFK Göteborg möter Oslo-laget Lyn. Det blir dock inte spel på Ullevål, som är i för dåligt skick, och ännu är inte den nya spelplatsen fastställd.

Djurgården möter danska Aalborg. När det gäller Djurgårdens hemmamatcher kommer de att spelas i Södertälje.

Den ordinarie hemmaarenan Stadion kommer inte att vara spelbar, på Söderstadion spelar Hammarby och man väljer hellre den nya fotbollsarenan i Södertälje än Råsunda.

Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson säger att det inte är idealiskt men att det är det bästa alternativet:
– Vi har inte skrivit på några papper ännu men vi både vi och arenabolaget vill att vi ska spela där. Det finns inget bättre alternativ i stockholmsområdet.

Trots att det är Assyriskas nya arena blir det alltså Djurgården som inviger arenan men det är inga sura miner i Assyriska:
– Nu får vi chansen att köra in matchorganisationen på den nya arenan, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho.

Assyriska äger 50% av arenabolaget som driver den nya fotbollsarenan:
– Vi räknar inte med att göra någon större vinst men vi kommer åtminstone täcka våra kostnader, säger Aydin Aho.

David Sauter
david.sauter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".