Zlatan till angrepp mot Janne Andersson

1:26 min

I dag är Zlatan Ibrahimovic på plats i sin hemstad Malmö för att få sin staty avtäckt. I samband med det har Expressen träffat honom för en lång intervju.

Där går han till hårt angrepp mot förbundskapten Janne Andersson och hur hans uttagningar sett ut.

Ibrahimovic anser sig ha öppnat dörrar för fotbollsspelare med invandrarbakgrund.

Zlatan ställer frågan till reportern hur många med annan bakgrund som fanns med i Anderssons första landslagstrupp för knappt tre år sedan och svarar sig själv:

– Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, säger Zlatan Ibrahimovic till Expressen och fortsätter:

– När jag såg den första samlingen var det som att någon skickade ett meddelande: Det Zlatan har gjort, det Zlatan står för, det är inte okej här.

38-åringen har inte spelat i landslaget sedan EM i Frankrike sommaren 2016. Efter det mästerskapet tog Janne Andersson över efter Erik Hamrén som svensk förbundskapten.

Förbundskapten Andersson möter kritiken i Expressen och är irriterad.

– Jag tror att spelare som Zlatan har fått ta många strider och att han och många andra har stött på fördomar och blivit orättvist behandlade utifrån deras ursprung. Men jag blir irriterad när man insinuerar att jag skulle basera mina uttagningar på varifrån man kommer. Det är otroligt långt ifrån vad jag står för både som ledare och person, säger Andersson.

Sveriges Radio-programmet Konflikt ställde frågan som Zlatan nämner i intervjun med Expressen. Hör hela programmet ”Vems landslag” här.