Läskiga scener: Föll ihop i hostattack i Australian Open

1:17 min

Trist inledning på årets första tennis-grand slam, Australian Open. Dalila Jakupovic tvingades bryta sin kvalmatch i hostattacker på grund av rökdimman och den dåliga luftkvaliteten. Orsaken är de förödande skogsbränderna i Australien.

  • Jakupovic ledde sin match när hon hostandes föll ner på knä och efter matchen säger hon enligt nyhetsbyrån AP: ”Jag var väldigt rädd att jag skulle kollapsa. Jag har inte astma och har aldrig haft andningssvårigheter. Men gemen blev längre och jag kunde inte andas längre och föll ihop”.
  • Slovenskan menar att det var orättvist av arrangören att starta kvalet i det australiska hälsomyndigheter bedömer som ”väldigt dålig” luftkvalitet. Och luftkvaliteten ska studsa mellan just ”väldigt dålig” och ”farlig” fram till åtminstone onsdag enligt hälsomyndigheterna.  
  • Kvalmatchen mellan tidigare världsfemman Eugenie Bouchard och You Xiaodi präglades också av rökdimman. Kanadensiskan tvingades till flera medicinska timeouts under segermatchen medan den utmattade kinesiskan i perioder servade med underarm i tredje set.