Corona och idrotten

Kristoffersson om krisen: ”Levt så senaste tio åren”

1:35 min

Den dubble världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, berättar om tankarna kring den hittills inställda säsongen.

  • Planen var att Johan Kristoffersson, som vann VM i rallycross både 2017 och 2018, skulle göra comeback i år. Men säsongen har inte kommit igång på grund av coronapandemin och det råder fortsatta frågetecken kring framtida tävlingar.
  • ”Jag brukar tänka att nu får alla företag känna på hur det är att vara inom motorsporten när det är kris och ingen framförhållning och ingen vet någonting. Det är så jag levt det senaste tio åren, och man får vara på tå och anpassa sig. Just nu får man försöka ta ett steg tillbaka. Jag hade 263 resdagar förra året så jag ska ta lite extra tid med familjen. Men det är klart att det är tufft ekonomiskt också. Vi ska klara den här krisen också”, säger Kristoffersson.
  • Det återstår att se om den första rallycross-tävlingen för säsongen blir den på hemmaplan i Höljes den första helgen i juli. Sedan tidigare har tävlingarna i Spanien, Portugal, Belgien och Norge ställts in. Näst på tur i kalendern är tävlingen i Höljes 3-5 juli.