Hanna Eriksson knep ett silver.

Simning: Nya medaljer i kortbane-EM

Hanna Eriksson överraskade med en silvermedalj på 100 meter medley idag vid kortbane-EM i Trieste.

I lagkappen på 4x50 meter medley tog Sverige brons bakom Holland och Tyskland.

Svenskorna var aldrig med i guldstriden och låg bara på sjundeplats efter halva loppet. Men en härlig tredjesträcka av Anna-Karin Kammerling simmade upp Sverige till bronsplatsen.

I det svenska laget startade Therese Alshammar på ryggsimmet, sen följde Rebecca Ejdervik på bröstsim, Anna-Karin Kammerling på fjärilsim och Josefin Lillhage på den avslutande frisimssträckan.

Hollands segertid 1.47,44 var för övrigt nytt världsrekord

Tidigare under kvällen hade Hanna Eriksson överraskat med en silvermedalj på 100 meter medley.

Eriksson sänkte sitt personliga rekord och noterade fina 1.01.18.

Hon var 47/100 från guldet som gick till finländskan Seppälä.

Därmed har Sverige simmat in fyra medaljer hittills under kortbane-EM: ett guld, två silver och ett brons. Mästerskapet avslutas i morgon och då finns det flera fina möjligheter till ytterligare svenska medaljer. Bland annat simmar Josefin Lillhage sin favoritdistans 200 meter frisim.

I dagens kvällspass fick vi även se sex svenskar i olika semifinaler, men av dom var det bara Johanna Sjöberg på 100 meter fjäril som gick vidare. Sjöberg hade den fjärde bästa tiden där.

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".