Simmade som i fornstora dagar.

Lillhage och Frölander tog EM-guld

Josefin Lillhage tog delat guld på 200 meter frisim och försvarade sin mästartitel på kortbane-EM. Lars Frölander blev otippat guldmedaljör på 50 meter fjäril.

Lillhage delade förstaplatsen på 200 meter frisim med favoriten italienskan Federica Pellegrini. Guldet var ett styrkebesked av Lillhage, som tidigare missat medalj på 100 meter fritt.

– Det var jätteskönt för Lillhage att ta den här medaljen, och dessutom på en tid som hon inte varit i närheten av tidigare under säsongen, säger Radiosportens expertkommentator Emma Igelström.

Frölander, som egentligen lagt av efter OS i Aten, var överraskande tillbaka i bassängen och på prispallen. Frölander gjorde en stark upphämtning på 50 meter fjäril och spurtade hem guldet före britten Mark Foster.

Medalj blev det också för Johanna Sjöberg på 100 m fjäril. Svenskan simmade hem bronset.

Totalt under kortbane-EM blev det åtta svenska medaljer: tre guld, två silver och tre brons. Det är det bästa resultatet sedan 2002.

– Jättebra mästerskap av Sverige! Man hänger med i den internationella utvecklingen, och det är viktigt, säger Igelström.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".