Het åttondelsfinal i Champions League: Barcelona–Chelsea.

CL: Chelsea mot Barcelona i 8-del

Champions League: Chelsea–Barcelona, Bayern München–AC Milan, Real Madrid–Arsenal. Så ser de tre mest intressanta åttondelsfinalerna ut.

Åttondelsfinaler Champions League:

Chelsea–Barcelona
Real Madrid–Arsenal
Werder Bremen–Juventus
Bayern München–AC Milan
PSV Eindhoven–Lyon
Ajax–Inter
Benfica–Liverpool
Glasgow Rangers–Villarreal

Favorit i repris

Zlatans Juventus för möta Werder Bremen, Markus Rosenbergs Ajax mot italienska Inter och Fredrik Ljungbergs Arsenal mot Real Madrid och så Barcelona med Henrik Larsson mot Chelsea.

Chelsea och Barcelona möter varandra igen i Champ League precis som de gjorde i åttondelen i fjol.

Då vann ju Chelsea efter 3-0 på bara 20 minuter i den andra matchen, och då rök de båda tränarna Mourinho och Rijkaard ihop med avstängning för båda som följd.

Det var efter det första mötet förra säsongen som Anders Frisk bestämde sig för att lägga av som domare bland annat efter anklagelser från Mourinho som gick ut på att Frisk och Rijkaard hade pratat med varandra i pausen.

Nu möts alltså de båda igen och Barcelona stjärnan Ronaldinho är diplomatisk och säger att fansen har nåt alldeles extra att vänta sig.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Matchdagar Champions League:

Final
17 maj - Paris

Barcelona–Arsenal

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".