Laila Ali blev till slut för svår.

Åsa Sandell föll i femte mot Laila Ali

Åsa Sandell förlorade mot Laila Ali. Domaren bröt matchen i femte ronden men svenskan imponerade, inte minst på boxningspromotorn Don King.

Åsa Sandell var oerhört nederlagstippad inför mötet med Muhammed Alis dotter Laila i supermellanviksmatchen i Berlin, men Åsa gjorde en mycket bra match.

– Jag var på väg att vinna matchen om jag hållit ut i fem ronder till. Jag blev väldigt besviken för att de stoppade matchen, sade Åsa Sandell efteråt.

Efter tre ronder var matchen helt jämn, i fjärde tog Laila kommandot och i femte träffade Ali svenskan med två tunga högerslag. Åsa vacklade och alla väntade en stå ende räkning, men i stället bröt domaren matchen mycket överraskande.

Det var i och för sig Laila Ali som drev på i sin agressiva stil, men Sandell träffade ordentligt åtskilliga gånger. Åsa gjorde en rikitgt bra match och hyllades av publiken efter matchen.

– Jag hoppas att jag får en returmatch och kan förbereda mig mer än två veckor, då slår jag henne definitivt, sade Åsa Sandell.

Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se
 
Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".