Åtta års avstängning för Puerta

På tisdagen kom beskedet från Internationella tennisförbundet: Argentinska tennisspelaren Mariano Puerta stängs av för dopning. Straffet - åtta års avstängning.

Puerta testades positivt i samband med Franska mästerskapen tidigare i år då han gick till final. I oktober avslöjade franska sporttidningen L’Equipe att han testats positivt, men ITF har väntat med att meddela eventuellt straff för Puerta - tills nu.

Straffet är det strängaste någonsin inom tennisen som tidigare anklagats för att vara för flat när det gäller dopningen, bland annat har flera argentinare, som Juan Ignacio Chela och Guillermo Coria, fått komma tillbaka efter korta avstängningar.

För Puerta är det andra gången han fälls för dopning. 2003 stängdes han av i nio månader, av Internationella tennisförbundet, för att ha tagit den anabola steroiden clenbuterol.

27-årige Puerta, som vunnit tre titlar i karriären, har som högst varit rankad nia i världen. Han var också, tills nu, ett troligt namn i det argentinska Davis Cup-lag som ska möta Sverige i februari.

TT