Det bär tillbaks till Kapstaden.

Ericsson avbröt andra etappen

Svenskbåten Ericsson har drabbats av kölproblem och tvingats vända tillbaka mot Sydafrika.

En stång i den ena hydraulcylindern till svängkölen gick av natten mot onsdagen och man väljer av säkerhetsskäl att vända tillbaka.

Svårmanövrerat

Felet som innebär att man inte kan manövrera svängkölen påminner om det problem Ericsson hade på första etappen men det är inte samma del som havererat den här gången.

Båten beräknas vara i land strax efter midnatt och tidigast då kan man fatta beslut om man skall bryta etappen eller fortsätta segla efter reparation.

Även den brasilianska båten har tvingats vända. Brasil har fått en spricka i däcket och kommer efter nödreparation att segla mot hamn i Sydafrika.

Poängrik etapp

En båt som bryter en etapp får 0 poäng, väljer man att segla till Melbourne så får den båten som kommer sist i mål 1 poäng, På sträckan mellan Kapstaden och Melbourne finns det dessutom två poänggater så även om man ligger sist från start till mål får man två poäng.

Maximal poäng på sträckan är 14.

Per Kahl
per.kahl@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".