En bit efter i fartgrenarna.

Anja Pärson 21:a på störtloppsträning

Anja Pärson körde in på 21:a plats vid onsdagens störtloppsträning i Bad Kleinkirchheim. Hon var 1.44 sekunder efter Elisabeth Görgl från Österrike som var snabbast.

Nike Bent lyckades inte lika bra som på tisdagen när hon överraskande var sjua. På onsdagen kom hon på 27:e plats, tätt följd av den tredje svenskan Jessica Lindell-Vikarby som hade den 28:e bästa tiden.

På torsdagen körs ytterligare ett träningsåk, och sedan avgörs två störtlopp och en super-G i Bad Kleinkirchheim under fredag-lördag-söndag.

Markus Larsson näst sist

På herrarnas första träning inför störtloppet i Wengen kom Patrik Järbyn på 20:e plats. Han var drygt tre sekunder efter österrikaren Fritz Strobl, som var träningssnabbast där.

Ytterligare två svenskar körde: Hans Olsson kom på 53:e plats och slalomspecialisten Markus Larsson var på 94:e plats av de 95 som tog sig ner. Att Larsson startade beror på att han ska köra kombinationen i Wengen som avgörs på fredag.

Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".